top of page

Kerteminde Seafarm ApS

Virksomheden blev etableret i 2018 under navnet Kerteminde Muslinger da udgangspunktet var produktion af blå muslinger i Kerteminde Bugt. Projektet var inspireret af langline produktion af blå muslinger i Limfjorden og lokal forskning som viste gode vækstbetingelser for blåmuslinger i Kerteminde Bugt. 

Projektet blev støttet af den lokale Fiskeri LAG (FLAG) i 2018 og i 2019 blev projektet udvalgt som et "Good Practice Project" blandt danske EU-støttede fiskeriudviklingsprojekter.

FLAG_foelgelogoer_1_dk.png

Produktionen er i dag udvidet med tang og forsøg med østers-produktion som kan produceres på samme langline-systemer og en væsentlig del af virksomhedens aktiviteter i dag er også medvirken i forskellige forskningsprojekter. 

Etablering af anlæg

Anlægget er placeret i Kerteminde Bugt og har en størrelse på 250x750m. Det er selvfølgelig en størrelse, som kræver et hensyn til de erhversmæssige og rekreative interesser i Kerteminde Bugt men det lykkedes at finde en placering i den sydlige del af bugten. Etableringen af anlæggets hjørnemarkeringer og de første 12 af 48 bæreliner kunne påbegyndes i juni måned 2018.

IMG_3423.jpeg
IMG_3370.jpg
bottom of page